Enkripcija poruka u Messenger-u sada dostupna svim korisnicima


Nakon testnog perioda ovog leta, Facebook je konačno svim korisnicima svoje aplikacije Messenger omogućio korišćenje end-to-end enkripcije pri razmeni poruka.

Ali ova opcija nije toliko sveobuhvatna i široka kao u slučaju popularne aplikacije WhatsApp koja je takođe u vlasništvu Facebook-a. Povezuje ih jedino činjenica da za enkripciju oboe koriste Signal Protocol kojeg je razvila kompanija Open Whisper Systems.

Za razliku od WhatsApp-a, end-to-end enkripcija se ne aktivira automatski već ju je potrebno svaki put iznova aktivirati ručno putem opcije tajnih razgovora (Secret Conversation) pritiskom na ime korisnika u svakom običnom razgovoru. Oba sugovornika pritom moraju imati najnoviju verziju Messenger-a.

Ovakvi tajni razgovori u potpunosti su odvojeni od ostalih razgovora i ne sadrže mogućnost sinhronizacije, dakle prisutni su samo na uređajima na kojima se takva konverzacija vodila. Takođe, takvi razgovori donose i neka ograničenja, putem tajnih razgovora naime nije moguća razmjena GIF-ova i video datoteka.

Na kraju vredi spomenuti i mogućnost postavljanja roka trajanja za pojedine poslate poruke (od pet sekundi do jednog dana) nakon čijeg se isteka one nepovratno brišu (opcija nalik onoj u Snapchatu).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.