Galaxy S8 stiže sa 4K ekranom i bez 3.5 mm audio izlaza?


S obzirom da se Samsung još koprca u nevoljama oko eksplozivnog Galaxya Note 7 i njegovog opoziva, nije čudno što već počinju glasine o nasledniku Galaxy-a S7.

Prema neslužbenim informacijama Galaxy S8 neće imati standardni 3.5 mm audio izlaz, a analitičari predviđaju da će njegov ekran imati 4K rezoluciju.

Ako Galaxy S8 zaista i bude imao 4K ekran, neće to biti prvi smartphone na tržištu sa toliko piksela. Podsetimo da je Sony prvi na tržište izbacio 4K telefon – Xperiu Z5 Premium, ali zbog implementacije, mnogi s pravom tvrde da to nije to. Naime, Z5 Premium koristi svih 2160 x 3840 piksela samo pri prikazu fotografija i videa dok za sve ostalo koristi "obični" full HD.

Analitičari tvrde kako je 4K ekranom Galaxy-a S8 itekako realna opcija jer bi to osiguralo nativnu podršku za rad u VR uređajima. Takav bi ekran definitivno koristio znatno više baterije, ali tome će verovatno doskočiti mogućnošću ručnog prolagođavanja rezolucije kao na Galaxy-u Note 7.

Verovatno nikog neće začuditi izbaci li Samsung s Galaxy-a S8 zaista taj 3.5 mm audio ulaz jer to nikako neće biti prvi put da slede Apple, pa i u gluposti.

Prema nekim razmišljanjima, Galaxy S8 bi s obzirom na cirkus kojeg je izazvao Note 7, mogao da bude predstavljen i ranije od predviđenog.

Na slici: Samsung Galaxy S7 edge

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.