Google nas sada još više prati


Iako nudi neke zaista odlične alate besplatno, Gooogle već duže vreme prilično ozbiljno narušava privatnost korisnika. Situacija je upravo postala još gora, jer nova polisa o privatnosti DoubleClick usluge (prikazivanje oglasa) dozvoljava kompaniji Google da identifikuje i prati korisnike, odnosno njihove online navike.

Promena polise nije sakrivena, ali nije ni posebno naglašena. Iako je Google 2007. godine, prilikom kupovine kompanije DoubleClick, obećao da neće pratiti online navike korisnika bez njihovog implicitnog pristanka, nova polisa je to promenila. Korisnici su pristali na nova pravila prihvaćajući poziv da "omoguće neke nove karakteristike Google korisničkog naloga", pošto niko ne čita dugačke dokumente kao što su "Pravila korištenja" i slično.

Dobra vest u svemu ovome je da možete isključiti ovo praćenje. Dovoljno je da odete u Activity Controls sekciju Google account-a, te da pod "Web & App Activity" isključite opciju "Include Chrome browsing history and activity from websites and apps that use Google services". Dobro je znati da je moguće obrisati i prethodno skupljene informacije na ovom linku.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.