HP u saradnji s HTC-om priprema računar za HTC Vive


Kompanije HP i HTC udružile su snage kako bi pripremili računarski komplet koji bi u potpunosti mogao iskoristiti HTC-ov VR uređaj – HTC Vive. Na HP-u je da složi dovoljno snažan računar, a na HTC-u da isporuči VR uređaj.

HP se odlučio za računar iz Envy serije – Envy 750-470na koji se temelji na Intel-ovom Core i5-6400 procesoru i 8 GB DDR4 RAM-a. Kod izbora grafike HP se odlučio za AMD-ovu grafičku karticu Radeon RX 480 koja je opremljena sa 8 GB GDDR5 VRAM-a te jednim HDMI i tri DP video izlaza.

Za skladištenje podataka HP se odlučio na kombinaciju jednog 128-gigabajtnog SSD-a i jednog mehaničkog diska kapaciteta 1 TB. Envy 750-470na dolazi s podrškom za Bluetooth (4.0) i Wi-Fi (802.11 a/b/g/n/ac) tehnologije. Od portova za daljnja proširenja te priključivanje periferne opreme HP je pripremio po četiri USB 2.0 te po četiri USB 3.0 porta.

Unutar kompleta HP isporučuje i žičnu USB tastaturu i žični (optički) miš. Softversku stranu računara čini Windows 10 Home. Što se tiče HTC-ovog dela posla, HTC će isporučiti HTC Vive VR uređaj s dva bežična kontrolera, softver te sve ostale potrebne dodatke.

Cena ovako složenog kompleta iznosiće 1.500 funti, što bi u dinarima bilo oko 200 hiljada dinara. Za sada nema informacija kada će set biti spreman za prodaju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.