IDC: Pad isporuka pametnih satova


Kompanija IDC predstavila je nove rezultate koji se tiču tržišta pametnih satova tokom trećeg kvartala ove godine. Vidljivo je da je došlo do pada isporuka od 51,6% na godišnjem nivou, s 5,6 miliona isporučenih primeraka tokom trećeg kvartala prošle godine na ovogodišnjih 2,7 miliona primeraka.

U IDC ističu da su ovo rezultati smena generacija jer je druga generacija Apple Watcha na tržištu bila dostupna tek u dva poslednje dve nedelje trećeg kvartala, dok treća generacija Samsung-ovog Galaxy Gear sata još uvek nije službeno dostupna na tržištu.

Što se tiče proizvođača, vodeći je i dalje Apple s tržišnim udelom od 41,3% uprkos drugom najvećem zabeleženom padu isporuka među vodećih pet proizvođača (1,1 milion isporučenih pametnih satova).

Na drugom mestu nalazi se kompanija Garmin s tržišnim udelom od 20,5% i rastom isporuka na godišnjem novou od čak 324,2%, najviše zbog činjenice da se prvenstveno koncentriše na satove koji prate zdravlje korisnika ili su na usluzi ljubiteljima fitnessa.

Na trećem mestu nalazi se Samsung s tržišnim udelom od 14,4% i rastom od 9% na godišnjem nivou (400 hiljada isporučenih pametnih satova).

Nakon južnokorejske kompanije, među pet vodećih proizvođača još možemo pronaći Lenovo s tržišnim udelom od 3,4% i padom isporuka na godišnjem ovou od čak 73,3% te Pebble s tržišnim udelom od 3,2% i padom isporuka na godišnjem nivou od 27,2%.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.