Nakon drugog opoziva Note-a 7, Samsung izgubio 17 milijardi dolara


Nakon drugog globalnog opoziva Samsung-a Galaxy Note 7 i objave o prestanku proizvodnje, Samsung je izgubio 17 milijardi dolara vrednosti mereno po tržišnoj kapitalizaciji, što predstavlja pad od 8% unutar jednog dana, javlja Bloomberg.

Treba imati na umu da tržišna kapitalizacija ne prikazuje gubitak, odnosno negativnu dobit, već zbroj vrednosti svih deonica koje kotiraju na berzi.

Tako je sudbina Note-a 7 juče zapečaćena i malo je verovatno da će Samsung ponovo pokrenuti njegovu proizvodnju i pustiti ga u prodaju. Šta će biti s Note serijom uopšteno, za sada je rano reći. Možda Samsung uskoro lansira neki sasvim drugi sličan model, a možda jednostavno malo stane na loptu i pričeka.

Bilo kako bilo, vlasnici ovog najnesrećnijeg telefona ikad u zamenu mogu tražiti novac, Galaxy S7 ili Galaxy S7 edge (naravno, uz nadoknadu razlike u ceni). Svima koji se odluče da uzmu Galaxy S7 ili S7 edge biće besplatno nadomeštena i sva dodatna oprema koju su kupili za svoj Galaxy Note 7.

Svima će, uz to, u znak izvinjenja biti poklonjen i vaučer u vrednosti od 25 dolara za kupovinu bilo čega u prodavnici ili kod operatera kod kojeg su kupili Galaxy Note 7, a sav trošak će - naravno - podmiriti Samsung.

Inače, Note 7 se vraća u ovakvim, vatrostalnim kutijama, u koje uređaj stavljate posebnim rukavicama koje se takođe isporučuju.Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.