Samsung započeo proizvodnju 8 GB memorijskih čipova za telefone


Do pre nekoliko godina nismo mogli zamisliti da će smartfoni biti pokretani 64-bitnim procesorima, kao ni da će količina njihove radne memorije biti ista ili čak veća od onih na mnogim računarima.

64-bitni procesori su već neko vreme u pogonu, a 4 GB radne memorije je takođe već postalo standard u višoj klasi. Videli smo da neki proizvođači ugrađuju i 6 GB, a uskoro ćemo na svojim uređajima moći imati i 8 GB RAM-a.

Koliko je rast RAM-a opravdan i radi li radi se o marketinškom triku, možemo diskutovati, ali povećanje će pre ili kasnije biti neizbežno, jer će se za njim kad-tad stvoriti potreba. Videli smo da je količinu RAM-a u najnovijim modelima povećao i Apple, koji je ovom izazovu dugo odolevao.

Najnovija vest iz Samsung-a govori o tome kako je ova kompanija započela proizvodnju novih memorijskih čipova koji sadrže prostor za 8 GB DRAM memorije na vrlo malom prostoru, koristeći brzu LPDDR4 tehnologiju u 10 nm procesu.

LPDDR4 je trenutno najbrža low power memorija na tržištu, a prema rečima Samsung-ovih inženjera, sa svojih 4.266 Mbps dvostruko je brža od DDR4 memorije koja se koristi na računarima (2.133 Mbps).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2019 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.