Surfovanje Internetom je sve češće putem mobilnih uređaja


Prema istraživanju koje je sprovela kompanija Zenith, predviđa se kako će sledeće godine u celom svetu korisnici koji pristupaju Internetu u 75% slučajeva to činiti putem mobilnih uređaja.

Navedeni udeo mobilnih uređaja među uređajima koji se koriste za pristup Internetu bi tokom 2018. godine trebao narasti na nivo od 79%.

Za poređenje, tokom ove godine udeo mobilnih uređaja među uređajima kojima se korisnici služe za pristupanje Internetu iznosi 68%, dok je 2012. godine iznosio 40%.

Što se tiče vrste mobilnih uređaja kojima se korisnici služe za pristupanje Internetu, prevladavaju pametni telefoni, čiji faktor rasprostranjenosti u 60 zemalja iz celog sveta, koje su učestvovale u istraživanju, sada iznosi 56%, dok bi do 2018. trebao doseći nivo od 63%.

U Zenith-u ističu kako je Španija zemlja s najviše korisnika koji Internetu pristupaju putem mobilnih uređaja (njih 85%), dok je po rasprostranjenosti pametnih telefona vodeća Irska (92% ispitanika iz te zemlje poseduje pametni telefon).

Stoga je važan i podatak da će 60% prihoda od oglašavanja 2018. godine stizati sa mobilnih uređaja te da će samo tržište mobilnog oglašavanja te godine na globalnom nivou doseći vrednost od 134 milijarde dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.