U trećem kvartalu isporučeno 362,3 miliona pametnih telefona


Prema rezultatima uzveštaja Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker, koje je izradila kompanija IDC, tokom trećeg kvartala ove godine u svetu je isporučeno ukupno 362,9 miliona pametnih telefona. Iz navedenog izveštaja i ukupnog broja isporučenih uređaja izostavljen je Galaxy Note 7, koji je Samsung službeno povukao s tržišta.

Što se tiče poređenja broja isporučenih pametnih uređaja u odnosu na treći kvartal prošle godine, treba reći da je zabeležen rast isporuka od 1% (prošle godine je isporučeno 359,3 miliona pametnih telefona). Što se tiče drugog kvartala 2016. godine, tada je isporučeno 344,7 miliona pametnih telefona, što znači da su isporuke na kvartalnom nivou rasle za 5,3%.

Što se tiče proizvođača pametnih telefona, poredak nije doživeo promene u odnosu na drugi kvartal godine. Vodeći proizvođač je i dalje Samsung s tržišnim udelom od 20%, što je ostvareno uprkos padu isporuka od 13,5% na godišnjem nivou zahvaljujući uspehu Galaxy S7 i Galaxy S7 edge flagship uređaja te Galaxy J serije uređaja na tržištima u razvoju, što je delimično ublažilo celu priču oko povlačenja Galaxy Note 7 uređaja.

Na drugom mestu je i dalje Apple s udjelom od 12,5%, tokom trećeg kvartala isporučeno je 45,5 miliona iPhone uređaja, što je pad s 48 miliona iPhone uređaja isporučenih tokom prošle godine.

Na trećem mestu nalazi se kompanija Huawei, koja beleži rast isporuka pametnih telefona od 23% na godišnjem nivou što je dovoljno za tržišni udeo od 9,3%. Među prvih pet proizvođača nalaze se još dve kineske kompanije, Oppo i Vivo s tržišnim udelom od 7 odnosno 5,8%.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.