Zbog problema sa Note 7, Galaxy S8 će kasniti, a šteta se popela na 5 milijardi dolara?


Američki Wall Street Journal u svom nedeljnom izdanju donosi novi izveštaj iz Samsung-a, u kojem navodi dodatne detalje o povlačenju Galaxy Note-a 7 i posledicama tog poteza. Nakon prvog opoziva, Samsung-ovi inženjeri su baterije pregledavali raznim metodama, pa čak i rendgenskim zracima, te su naslutili da su krive upravo baterije proizvedene od strane njihove Samsung SDI divizije, jer one isporučene od drugog proizvođača nisu upućivale na moguće greške.

Nakon drugog vala eksplozija i zapaljenja, odnosno uređaja s novim baterijama, ispostavilo se da one prve nisu bile problem, već se sumnja prebacila na kratki spoj, preusko kućište za bateriju, pa čak i softver koji kontroliše bateriju i komponente povezane s njom.

Ako je verovati saznanjima kojim raspolaže WSJ, zbog dodatnih istraga Samsung bi mogao odložiti službenu najavu Galaxy-ja S8, koja je planirana za 26. februar, dakle na MWC-u u Barseloni.

Ukoliko se ove glasine pokažu tačnima, Galaxy S8 bi mogao stići neka dve nedelje kasnije, što i nije tako puno, ali nije ni ugodno jer će konkurencija svoje adute verovatno predstaviti upravo na MWC-u.

Inače, Samsung još uvek zbraja posledice opoziva top modela koji je trebao obeležiti drugu polovinu godine i doneti prilično veliki deo profita. Prema dosadašnjim računanjima, direktna šteta od opoziva Note-a 7 u ovim trenucima iznosi oko 5 milijardi dolara, dok o nedirektnoj niko se ni ne usuđuje da razmišlja. U međuvremenu je pala i vrednost Samsung-ovih deonica. Mereno po tržišnoj kapitalizaciji, vrednost kompanije se spustila za nemalih 20 milijardi dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.