EU poslala upozorenja WhatsApp-u i Yahoo-u


Evropska tela za nadzor privatnosti poslala su upozorenje WhatsApp-u vezano uz deljenje informacija o korisnicima sa Facebook-om, koji je vlasnik kompanije, te Yahoou zbog krađe informacija i pretraživanje elektronske pošte svojih korisnika za potrebe američkih obaveštajnih službi.

Nadavana promena WhatsApp-ove politike vezane uz zaštitu privatnosti prema kojoj je počeo da deli informacije o brojevima telefona s Facebook-om izazvala je reakcije regulatornih tela širom Evrope. Tako je italijansko protutrustovsko telo najavilo sopstvenu istragu, a zajedničko telo svih 28 članica Evropske unije objavilo je kako je zatražilo od WhatsApp-a prestanak deljenja korisničkih podataka s Facebook-om dok se ne osigura odgovarajuća pravna zaštita u skladu s zakonima u EU.

Predstavnici WhatsApp-a ističu kako kompanija sarađuje s telima za zaštitu privatnosti kako bi odgovorili na njihova pitanja.

Predstavnici EU zatražili su i od Yahoo-a objavu svih informacija vezanih uz krađu podataka o 500 miliona svojih korisnika i pretraživanje poruka za potrebe obaveštajnih službi u SAD-u, obaveštavanje pogođenih korisnika o mogućim posledicama, te saradnju s nacionalnim telima za zaštitu podataka u vezi svih pitanja i istraga.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.