iPhone 8 - radikalno drugačiji dizajn i veći ekran?


Ako ćemo da verujemo u ono što predviđaju analitičari, iPhone 8 će se u dizajnerskom smislu napokon odmaknuti od već dosadnog i prožvakanog Apple-ovog dizajna.

Ako se ovo ispostavi kao tačno, iPhone 8 bi zaista mogao da izgleda fantastično. iPhone 7 i 7 Plus, predstavljeni pre nešto više od dva meseca, doneli su minimalne izmene dizajna u odnosu na prethodnike pa i onu generaciju pre nje.

Zapravo, jedino što ja Apple ove godine izmijenio na njima je maskiranje antenskih linija postavljanjem na gornju i donju leđnu ivicu te zamena klsične Touch ID tipke novom kapacitvnom.
Pritom je prostora ispod i iznad ekrana i dalje previše, kako god okrenete, a naročito je to slučaj kod većeg iPhone-a 7 Plus. U poređenju s nekim 5.5-inčnim Android-ima, iPhone 7 Plus je daska za peglanje.

Stvari bi se navodno mogle primeniti s iPhone-om 8, koji će navodno umesto IPS LCD-a imati OLED ekran i to u 5” i 5,8” dijagonali, koje će Apple smestiti u iste ili čak manje gabarite od aktuelnih iPhone-a 7 i 7 Plus.

Pritom bi Touch ID tipka mogla da bude smeštena ispod stakla ekrana. Barem se tako spekuliše.
Još je rano nagađati o tome jer kao što ukazuju informacije iz Apple-ovog tabora, Cook i Ive se još premišljaju oko konačnog dizajna, a uostalom nejasno je stiže li iPhone 8 dogodine ili ćemo čekati do 2018.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši, želimo i tvoje mišljenje!
Broj komentara:
1
  1. Unknown kaže,

    Mislim da iPhone to jest Apple ne bi trebalo da menja svoj veoma prepoznatljivi dizajn vec samo da dodaje nove funkcije.
    Jeste isti bez nekih vecih promena ali unikatan.


Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.