Marshmallow na 24% Android uređaja, Nougat na samo 0,3%


Google je iz nama nepoznatog razloga propustio da objavi informacije oko zastupljenosti pojedinih Android verzija za mesec oktobar, zadnje takve informacije stigle su sredinom septembra. O razlozima se može tek nagađati – ili je Google čekao da Marshmallow konačno pređe 20% ili se čekalo da Nougat prikupi dovoljno procenata da bi uopšte ušao u izveštaj.

Kao god, Google je sada nakon mesečne pauze objavio izveštaj za oktobar. Prema njemu, najveću zastupljenost ima Lollipop koji pokreće ukupno 34,1% Android uređaja. Drugo mesto na lestvici je pripalo KitKat-u koji ima 25,2% korisnika, a treće mesto Marshmallow-u koji je do sada uspeo da pronađe put do 24% Android uređaja.

Na četvrtom mestu lestvice nalazi se Jelly Bean s 13,7%, dok peto mesto dele Ice Cream Sandwich i Gingerbread jer svaki ima po 1,3%. Na šestom mestu lestvice (sedmom, ako računamo ICS i GB odvojeno) nalazi se najnoviji Android – Nougat sa samo 0,3%.

Nougat u ovom trenutku pokreće samo 0,2% više Android uređaja u odnosu na Froyo verziju koja već par godina ima stalnih 0,1% zastupljenosti. S tim da je Nougat iz 2016. godine, a Froyo iz 2010. godine.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.