Obrišite Facebook aplikaciju i uštedite 20% baterije dnevno


Mnogi nikako nisu zadovoljni autonomijom svojih smartphone-a i žale se na neobjašnjivo curenje baterije i dok im telefon leži na polici. Možda je Facebook uzrok vaših nevolja.

Nekad je Facebook aplikacija bila poznat gutač baterije na Apple-ovim iPhone-ima, iPad-ima i svemu ostalom na i. Nema smisla da Android bude imun na tako nešto. Štaviše.

Ako ste i sami primetili neobjašnjivo curenje kapaciteta baterije vašeg Android-a pa i dok uređaj uopšte ne koristite, a među instaliranim aplikacijama imate i Facebook, možda je baš ona uzrok vaših baterijskih nevolja.

Portal Tech World Zone napravio je test sa Facebook aplikacijom na Nexus-u 6P pa zaključiše da dotična aplikacija zna dnevno da proguta i do 20% kapaciteta. To se događa i onda kada je dotični uređaj offline, a Android u potrošnji baterije ne navodi Facebook aplikaciju kao jednog od glavnih potrošača.

Facebook je i nakon što iz RAM-a očistite sve aplikacije potajno itekako aktivan u pozadini kako bi bio spreman za što brže pokretanje i primanje obaveštenja.

To naravno utiče na autonomiju ali i opšte performanse uređaja, pogotovo ako je reč o Android-u nižeg ranga.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.