Ovaj sajt vam omogućava da lako izbrišite svoje tragove s interneta


U vremenima u kojima je digitalna sfera postala toliko sveprisutna da više i ne pratimo koje sve servise koristimo, servis za uklanjanje neželjenih korisničkih naloga mogao bi biti koristan mnogima.

Sigurno ste i sami otvorili naloge na brojnim internet servisima, uslugama, društvenim mrežama, i kojekakvim platformama, i moguće je da ste na neke potpuno zaboravili. Ili vam je, pak, dosta Interneta i želite izbrisati sve svoje tragove na njemu.

U bilo kojem slučaju, jedan švedski tim je osmislio aplikaciju koja vam može pomoći. Njihov web servis deseat.me sposoban je da pronađe sve korisničke maloge koji su otvoreni s vašim imenom, pobrojati ih na jednom mestu, te ponuditi prečice za uklanjanje istih – uz samo nekoliko klikova.

Sve što treba učiniti jeste prijaviti se na ovoj stranici sa Google nalogom i pustiti sistemu da odradi analizu. Potom će vam se na ekranu pokazivati jedan po jedan nalog za koji možete odabrati – ostaviti ga aktivnim ili izbrisati.

Međutim, ako ste naloge na webu otvarali sa drugim e-mailovima osim Gmail-a, moraćete ih, nažalost, tražiti i uklanjati ručno – deseat.me za sada podržava samo naloge povezane s Google-om.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.