Ovaj video onesposobljava sve iOS uređaje


Ukoliko koristete iPhone ili iPad, u narednim danima pripazite kada otvarate poslate kratke video zapise – neki od njih mogli bi onesposobiti vaš uređaj. Reč je o neslanoj šali koja se počela širiti kineskom aplikacijom za razmenu videa Miaopai, a koja iskorišćava još nepoznati propust unutar iOS-a.

Otvaranjem kratkog .mp4 video zapisa (dostupan je na ovom mestu, ako nekog baš zanima), naizgled se ništa ne događa, korisnik može pogledati sve tri sekunde videa, ali onda započinju problemi. Iz nekog razloga iPhone ili iPad na kojem je ovaj video prikazan u razdoblju od minuta nakon otvaranja videa značajno usporavaju te na kraju toliko uspore da su neupotrebljivi. Korisniku potom ne preostaje ništa drugo osim da resetuje uređaj kombinacijom hardverskih tipki (hard reset).

Nakon resetovanja uređaj se ponaša normalno, pa se čini da otvaranje spomenutog videa nema trajne posledice. Više od celom problemu pojasnio je YouTuber EverythingApplePro u priloženom videu.

Napomenimo da isti bug pogađa sve iPhone i iPad uređaje na kojima se nalazi bilo koji iOS, od verzije 5 pa do najnovijih verzija. Jedina je razlika u tome što stariji uređaji puno brže otkažu poslušnost.

Od Apple-a tek očekujemo pojašnjenje ovog propusta, kao i eventualnu zakrpu.Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.