Predstavljen Huawei Mate 9


Nakon niza glasina, spekulacija i curenja informacija, Huawei Mate 9 juče je i službeno ugledao svetlo dana. Mnogi smatraju da je ovaj model stigao u pravi trenutak, odnosno nakon što je Samsung s tržišta povukao svoj Galaxy Note 7. Huawei Mate 9 se nameće kao logičan izbor u zamenu za pokojni Note 7, barem po pitanju dimenzija i kvaliteta izrade.

Uređaj dolazi s 5.9-inčnim IPS ekranom u 1080p rezoluciji. Pokretan je novim HiSilicon Kirin 960 procesorom, izrađenim od strane Huawei-ja. Na njemu na taktu od 2,4 GHz kucaju četiri jake Cortex-A73 jezgra, u društvu četiriju Cortex-A53 na taktu 1,8 GHz, koje su pak zadužene za manje zahtevne procese.

Količina RAM-a iznosi 4 GB, a interne memorije 64 GB. Na poleđini se nalaze dve kamere, jedna sa senzorom od 20, a druga 12 megapiksela. Tu je još i optička stabilizacija, snimanje 4K videa, te hibridni autofokus koji uključuje laser i phase detection. Za fotografisanje u mraku uređaj raspolaže dvotonskim LED blicem. Huawei navodi da se kombinacijom ove dve kamere postiže i tzv. hibridni zoom bez gubika kvaliteta prikaza, što bi odgovralo Apple-ovoj verziji optičkom povećanja na iPhone-u 7 Plus. Naravno, ovo će svakako trebati proveriti u praksi. Prednja kamera donosi senzor od 8 megapiksela s f/1,9 otvorom blende.

Baterija ima kapacitet od 4000 mAh, a podržava 5A Super Charge brzo punjenje. Ne treba zaboraviti na čitač otisaka prstiju s podrškom za geste, kao ni Android 7.0 Nougat kao softverski temelj., povrh kojeg Huawei donosi sopstvenu EMUI nadogradnju interfejsa, ovoga puta u 5.0 verziji.

Huawei Mate 9 će se u početku prodavati u Kini, na bliskom istoku i većim evropskim tržištima po preporučenoj ceni od 699 dolara. Informacija o eventualnom dolasku u naše krajeve za sada nema.




Pored "običnog" Mate 9, Huawei je predstavio i model pod nazivom Huawei Mate 9 Porsche Design, kojim cilja na modno osvešteni deo publike. Ovaj uređaj dolazi s nešto manjim, 5,5-inčnim ekranom, koje je na ivicama zakrivljen, slično kao Samsung-ova Edge serija.

Sadrži isti Kirin 960 procesor, ali dolazi sa 6 GB RAM-a i 256 GB interne memorije. Ovaj model je nešto tanji, ali je uspeo da zadrži 4000 mAh bateriju s podrškom za Super Charge. Huawei ovde nije iznosi detalje o vremenu punjenja, ali je rečeno da je dovoljno 20 minuta na punjaču za ceo dan korišćenja.

Ako se smatrate modno osveštenim, Huawei Mate 9 Porsche Design je pravi uređaj za vas, ali naravno, pod uslovom da za mobilni možete da odvojite 1395 evra.








Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.