Samsung se Amerikancima zbog Note 7 fijaska javno izvinio u novinama


Kako bi se dodvorio zahtevnom američkom tržištu i zadržao što veći broj kupaca, Samsung se u Americi javno izvinio u tri najjače novine – New York Times-u, Wall Street Journal-u i Washington Post-u.

To je trebao da bude najbolji i najjači Galaxy Note ikad. I je sve do trenutka dok se nisu dogodile prve buktinje, najverovatnije uzrokovane njegovom baterijom premda je na kraju uzrok verovatno više od jednog činioca, a možda i neke kletve iz konkurentskog tabora.

Nakon prvog opoziva i povratka na tržišta s "novim bezbednim" baterijama usledio je i drugi opoziv te i konačan otkaz Galaxy-a Note 7 te povlačenje s tržišta.
Trenutno je s tržišta povučeno oko 85% Note-a 7, a ove preostale, tvrdoglave vlasnike sad već raritetnog phableta, Samsung maltretira ažuriranjima, koja ograničavaju punjenje baterije na više od 60% kapaciteta, porukama i sličnim dalekometnim atacima.

S obzirom da je cela priča ipak narušila ugled brenda, a kompaniju će koštati milijarde, Samsung se na američkom tržištu odlučio javno izviniti u novinama. Javno izvinjenje kompanije potpisano je od strane Gregory Leea – šefa američkog Samsung-ovog odeljenja, osvanulo je juče u New York Times-u, Wall Street Journal-u i Washington Post-u.

U izvinjenju se otprilike navodi kako je kompanija podbacila u pružanju najboljeg kvaliteta i bezbednosti svojim korisnicima te da još uvek rade na dubinskoj analizi slučaja, kako se on više nikad ne bi ponovio. Isto tako, Samsung obećava da će učiniti sve kako bi ponovno pridobio poverenje svojih kupaca.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.