Službeno predstavljen Meizu M5


Ako se vać na samom početku pitate gde je Meizu M4, odgovor je vrlo kratak – nema ga. Uz ceo niz modela M3, četvorka je preskočena i evo nas direktno na petici. I tako je M5 dobio nešto veći ekran koji se s dijagonalom od 5,2″ ugurao između M3 i M3 Note (5″ i 5,5″), a rezolucija je ostala 1280 x 720 piksela, što je smanjilo oštrinu na 282 ppi. Izgledom se M5 ne razlikuje od cele Meizu-ove ponude, a paralelno s povećanjem baterije na 3070 mAh su se povećale širina i dužina kućišta za par milimetara, ali je debljina ostala ista, dok masa sad iznosi 138 grama.

Procesor i memorijske varijante se uopšte nisu menjali pa tako još uvek imamo MediaTek MT6750 osmerojezgreni procesor takta 1,5 GHz te 2 ili 3 GB RAM-a, odnosno 16 ili 32 GB interne memorije koja je proširiva memorijskim karticama. Zadnja kamera je i dalje 13 MP s phase detection autofokusom i dva LED blica, ali navodno je fokusiranje brže nego na M3. Selfie kamera je maksimalne rezolucije 5 MP. Poznati Meizu-ov mTouch čitač otisaka prstiju je postao još brži te mu je potrebno samo 0,2 sekunde da prepozna otisak.

Jedna od novosti su atraktivne boje kućišta, od klasične crne (Matt Black) koja se ističe pojačanom otpornošću na ogrebotine, plave (Sapphire Blue), zlatne (Champagne Gold), bele (Glacier White) do zelene (Mint Green) s UV premazom koji štiti boju kako ne bi izbledela.

Još pre pola godine smo se čudili što Meizu neke modele prodaje s Android-om 5.1 Lollipop, a tome nije došao kraj, naime, Flyme OS u verziji 5.5 je navodno još uvek baziran na Lollipop-u (na službenim stranicama nema podataka o softveru). Za poređenje, Meizu Pro 6 koji je na tržištu od maja dolazi s Flyme OS-om 5.6 čija je baza Android 6.0 Marshmallow.

Cena za početni model s 2/16 GB iznosi 699 juana (oko 94 evra), a za onaj s 3/32 GB treba izdvojiti 899 juana (oko 121 evro).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.