Avira i Malwarebytes najbolje čiste zaražene računare


Prema navodima nezavisnog instituta za računarsku bezbednost AV-TEST, još uvek postoji veliki broj korisnika računara koji misli da su rešenja ugrađena u Microsoft-ov OS dovoljna zaštita od virusa, te veruju da će uspešno poslužiti i za uklanjanje zloćudnog softvera. Ali kada jednom dođe do katastrofe, svi oni će se začuditi kako se to desilo, te će tražiti softver koji bi im mogao pomoći u čišćenju računara.

Računarski stručnjaci su stoga sproveli detaljan test 8 najpoznatijih antivirusnih rešenja i 7 alata, kako bi ustanovili koji se snalazi najbolje u toj zadaći "uklanjanja i čišćenja", te su ih testirali čak 474 puta.

Treba naglasiti da su testovi sprovedeni na računarima s još uvek najpopularnijim Microsoft-ovim OS-om Windows 7, a testiranje će se nastaviti tokom sledećih 6 meseci, tako da su ovo samo preliminarni rezultati.

Samo dva rešenja su uspešno uklonila sve uzorke malwarea i postigla rezultat "popravka" od 100%, a to su Avira Antivirus Pro i Malwarebytes Anti-Malware.

Nakon njih slijede Kaspersky Internet Security 2016 i Symantec-ov Norton Security s rezultatom od 99,2%, što znači da su sa zaraženih sistema uklonili 39 od 40 malwarea. Avast! Free Antivirus 2016 je u potpunosti uklonio 37 od 40 pretnji, a G Data Internet Security i Bitdefender Internet Security 2016 postigli su rezultat 36 od 40.

Ako se pitate kako je u ovom testu prošao besplatni Microsoft Security Essential alat, njegov rezultat od 86,7% se nalazi na samom dnu kolone testiranih, što znači da je uspešno uklonio samo 32 od 40 uzoraka malwarea.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.