BlackBerry Mercury prikazan na prvim pravim fotografijama


Iz kineskih izvora ovih dana su stigle i dve fotografije na kojima se nalazi BlackBerry-jev telefon sa fizičkom tastaturom. Ovde bi se moglo raditi o uređaju kodnog naziva Mercury, kojeg je BB najavio još u julu, a koji bi se u prodavnicama trebao pojaviti početkom 2017. godine.

Nove fotografije dosta su slične onoj koja potiče s jedne od ranijih prezentacija. Prednja strana uređaja je tek neznatno izmenjenaa što otkriva kako je u zadnjih par meseci došlo do laganog redizajna uređaja.

Prema do sada poznatim specifikacijama BlackBerry Mercury bi trebao da donese 4,5“ ekran s odnosom stranica 3:2 što je bolje nego odnos od 1:1 koliko je imao BlackBerry-ev Passport. Mercury će se temeljiti na Qualcomm-ovom Snapdragon-u (625?) a imaće 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije.


Ranija fotografija iz prezentacije

BlackBerry nije zaboravio ni na skener otiska prsta koji je zbog nepostojanja Home tipke smešten unutar tipke "Space". Što se tiče kamera spominjane su kamere rezolucija 18 MP (glavna, pozadinska) i 8 MP (prednja, selfie kamera). Sa softverske strane uređaja nalazi se Android, koji se ne čini kao najnoviji Nougat kao što je bilo najavljivano.

Ako vreme predstavljanja ne bude promenjeno, BlackBerry Mercury bi svetlo dana trebao da ugleda u prvom kvartalu 2017. godine. Podsetimo, BlackBerry je nedavno najavio kako odustaje od daljnjeg razvoja telefona te kako će se ubuduće posvetiti isključivo softverskom poslu. Shodno tome, Mercury bi mogao biti ujedno i poslednji BlackBerry-jev telefon.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.