Obezbedite izvesnu IT budućnost uz keš kredit


Ako ste od onih kojima ne prija stereotipna kancelarija, uštogljene kolege sveznalice, naporan šef i konstantan prekovremeni rad, priključite se mnogima koji su se oprobali i uspeli u jednom od najtraženijih poslova današnjice – IT sektor. Reći ćete skupo je školovanje, e tu smo vas čekali. Addiko banka je obezbedila povoljan keš kredit sa najpovoljnijom kamatom trenutno na tržištu i maksimalnom visinom kredita do 600.000 dinara.

Po završetku školovanja posao vas već čeka a novac uložen u znanje se jako brzo vraća.

U zemlji u kojoj hronično nema dovoljno posla, izgleda da mnogi pronalaze spas u IT sektoru, gde se proteklih godina uvek traži čovek više.

Tokom posljednje decenije širom sveta došlo je do velikog iskoraka u oblasti informacionog društva, što je sasvim očekivano s obzirom na veliki razvoj računarske tehnologije, kao nezamenjive u različitim segmentima društva.

Što je dovelo do toga da naše društvo izražava tendenciju da uhvati korak sa svetom i da se priključi vodećim IT sektorima. To je relativno mlad sektor koji je kod nas tek počeo da se razvija. U najvećem broju oglasa u kojima se traže programeri ne traži akademsko obrazovanje - dakle diploma nije uslov, već im je bitno znanje i iskustvo. Oglasi za pozicije IT programera i developera u samom su vrhu najtraženijih zanimanja, a kako statistike i trendovi pokazuju, potraživanja za ovim profilima će tokom narednih godina biti ista, ako ne i u porastu.

U Srbiji postoji dovoljan broj kvalitetnih IT akademija i kurseva, gde se može videti ozbiljnost edukativnih programa i stopa zaposlenosti nakon završenog školovanja. Primećuje se da nove generacije već sada prepoznaju potencijal u tom sektoru i sve više njih posle srednje škole upisuje IT smerove na fakultetima ili akademijama.

Nije samo IT sektor najtraženije zanimanje, naravno postoje i druga. Međutim, pravi se razlika jer za ostala zanimanja nakon školovanja na fakultetima, kako bi našli posao morate proći određen proces. Praksa je obavezna u svim zanimanjima ali razlika od IT sektora je u tome, što Vam u drugim poslovima većina oglasa za posao nakon prakse traži da imate 2 godine radnog iskustva kako bi dobili posao. Ako ste možda, skupili, preko praksi te 2 godine, onda će biti problem da niste bili baš u tom sektoru. Lepota IT je u tome kad dođete na razgovor, dobijete zadatak i ako ste pre toga bili mašin bravar, ako znate da uradite verovatno ćete biti primljeni (naravno nije sve to tako lako ali čisto da se pojasni).

Možda jedan od najvećih prepreka jeste i to da je potrebno vreme i novac da se nauči zanat. Današnji trend, jeste i to da se ljudi iako su zaposleni upisuju na IT akademije i kurseve, gde su tokom vikenda predavanja i vežbe. Da kažemo da se cene upisa na akademije i kurseve kreću od 1.000 evra pa na gore do 3.000 evra, novac koji retko ko ima danas da plati. Ali kako, u zemlji gde je prosečna plata oko 30.000 rsd., doći do novca potrebnih za školovanje.

Neke akademije pružaju mogućnost plaćanja polovine školarine, a druga polovina da se uplati nakon zaposlenja jer većina garantuju, da će se studenti zaposliti nakon završenih akademija i kurseva.

Jedna od mogućnosti, kako da se uloži u budućnost jeste i sve veća pojava keš kredita. Kao što smo naveli na početku teksta, vidimo da je IT sektor jedan od najplaćenijih i najtraženijih zaposlenja današnjice. I da su zanimanja kao JAVA programer, PHP programer, NET Developer i iOS Developer, odnosno znanja koja se u Srbiji mogu najlakše unovčiti.

Sa keš kreditom Addiko banke mesečna rata kredita će uvek biti ista. Nemate dodatne troškove. Keš kredit se može dobiti samo jednom posetom banci bez suvišne papirologije. Odobrenje keš kredita je veoma jednostavno i brzo, ako ste klijent banke odobrenje keš kredita može biti samo uz ličnu kartu. Ukoliko niste klijent banke, odmah nakon dostavljanja potvrde o primanjima možete biti isplaćeni. Za ovu namenu bio bi vam dovoljan keš kredit u iznosu od 400.000 dinara na 5 godina a rata kredita bi bila samo 8.878 dinara.

Proteklih godina potražnja za IT je sve veća, iako kompanije za ove poslove nude plate od 1.000 pa čak i do 2.500 evra, kandidata sa ovim znanjem nema dovoljno. Što mnogima pruža mogućnost podizanja keš kredita, koji će ubrzo uspeti da vrate.

Mnogi polaznici budu vrbovani još za vreme samog školovanja tako da u nekim slučajevima se i radi i uči u isto vreme kao što je to praksa u zapadnim zemljama.

Promo

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.