Predstavljen Honor Magic smartphone


Juče je u Kini službeno predstavljen Honor Magic. Reč je o telefonu koji deli većinu hardvera s Honor 8, ali najveće novosti donosi na područiju softvera. S druge strane, izgled je daleko od Honor-a 8 budući da prevladavaju zakrivljene linije, uključujući i takav ekran. Skladno tome, AMOLED tehnologija je bila neophodna, a na dijagonali od 5,09 inča uz QHD rezoluciju daje oštrinu od izvrsnih 577 ppi. Uređaj pokreće procesor Kirin 950 sa 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije, a na poleđini je dobro poznata konfiguracija od dve kamere rezolucije 12 MP (monokromatska i u boji).

Honor se malo poigrao sa kontrolama uređaja pa tako s prednje strane ispod ekrana imamo samo jedno dugme koje primarno služi kao Home, ali dvostrukim dodirom ili klizanjem preko njega dobijate klasične funkcije poput koraka unatrag ili pristup popisu poslednje korišćenih aplikacija. Naravno, tipka u sebi ima ugrađeni čitač otisaka prstiju. Zbog velike zakrivljenosti koja nosi vrlo malu debljinu na ivicama, ulaz za kartice je smešten na pomalo neobičnom mestu, između 3,5 mm priključka za slušalice i USB Type-C priključka, tako da je gornja strana uređaja poslužila samo za sekundarni mikrofon. Moramo spomenuti i bateriju kapaciteta 2900 mAh koja se zahvaljujući novoj tehnologiji za samo 10 minuta napuni 0-40%, a do 70% stigne za 20 minuta.

Honor Magic će uprkos izvrsnom hardveru ipak biti poznatiji po brojnim mogućnostima koje proizlaze iz softvera. To se može zahvaliti AI-u, odnosno veštačkoj inteligenciji koja je daleko od onoga što smo često gledali u filmovima, ali korak po korak će se usavršiti. Primera radi, WiseSensor koristi senzor ugrađen u ekran i infracrveni senzor iz selfie kamere te nakon prepoznavanja vlasnikovog lica otključava ekran. Slično je s osetljivim sadržajem na ekranu, on neće biti prikazan ako WiseSensor otkrije nepoznato lice. Ako uđete u mračnu prostoriju i izvadite Honor Magic iz džepa, automatski će se uključiti lampa.

Glavna funkcija je ipak Honor Magic Live, nešto slično onome što nudi Google Now. Dakle, ako s prijateljima razgovarate o filmovima, HML će vam preporučiti najnovije naslove i gde ih možete pogledati itd. Budući da Google-ovi servisi nisu dostupni u Kini, ovo je svakako velika novost za najmnogoljudniju zemlju na svetu.

Loša vest je ta da je Honor Magic za sad predviđen samo za kinesko tržište i nije poznato hoće li biti dostupan igde drugdje u svetu. Prodavaće ga nekoliko kineskih web shopova po ceni od 3699 juana (oko 510 evra).

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.