Samsung softverski ubija Note 7 telefone koji nisu vraćeni


Priča oko Samsung-ovog telefona Galaxy Note7 je dobro poznata. To je uređaj koji je zbog problema s baterijama u nešto više od tri meseca prošao put od službenog predstavljanja do službenog povlačenja s tržišta.

Ali, deo korisnika koji nisu naišli na probleme u radu oglušio se na Samsung-ovo uputstvo da svoje Note7 uređaje odmah isključi i vrati ih na prodajna mesta gde su ih kupili kako bi dobili povrat novca ili Note7 zamenili za neki od Galaxy S7 ili Galaxy S7 edge modela.

Budući da Samsung za sledeću nedelju spremna novu nadogradnju softvera za Galaxy Note7 čini se kako nisu svi poslušali Samsung-ov savet. Kupcima Note-a 7 s područja EU sledeće nedelje stiže nadogradnja koja će ograničiti punjenje baterije na 30% kapaciteta. Podsetimo, ovo će biti drugi put da Samsung softverski smanjuje kapacitet baterije, prvi put je bio u oktobru kada je punjenje ograničeno na 60% kapaciteta.

Prema trenutno poznatim informacijama Samsung će ovu nadogradnju pustiti u opticaj u sledeći četvrtak – 15. decembra. Ništa bolje neće proći ni kupci iz SAD-a, njima će Samsung 19. decembra takođe nadograditi uređaje, s tim da Amerikanci nakon toga neće moći uopšte da napune bateriju svog Note-a 7.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.