Apple-ove bežične slušalice su apsolutni prodajni hit


Apple-ove nove bežične slušalice AirPods krenule su u prodaju pre samo nekoliko nedelja – prednarudžbine su bile otvorene 13. decembra u SAD-u i tek nekoliko ostalih zemalja. Uprkos tome, i činjenici da koštaju čak 159 američkih dolara, ove slušalice slede tradiciju koju imaju Apple-ovi proizvodi, i odmah po lansiranju penju se na vrh lestvica po popularnosti i prodaji.

Podaci o online kupovini slušalica koje je prikupila istraživačka kuća Slice Intelligence pokazuju da su AirPods slušalice u drugoj polovini decembra skočile na čak 26% tržišnog udela, dok su gotovo svi drugi brendovi izgubili udeo.



Pre lasniranja AirPods-a Apple je već držao prvo mesto sa Beats slušalicama, koje su držale 24,1% svih slušalica prodatih putem Interneta u SAD-u. Nakon pojave AirPods-a, one preuzimaju vrh. Osim njih, samo Bose beleži rast tržišnog udela, dok Beats i ostali značajnije padaju. Dodatno, dan kada su otvorene prednarudžbine za Airpods bio je po online prodaji slušalica plodniji nego tradicionalni dani rasprodaje, Crni petak i Cyber ponedeljak.

Slice u svom izveštaju spominje i veliku popularnost bežičnih slušalica uopšteno. One su bile zaslužne za oko 75% online prodaje u proteklom božićnom razdoblju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.