Cene RAM-a rastu za 30%


Na internet stranici DRAMeXchange predviđaju kako će cena RAM-a za tržište desktop računara i servera nastaviti da raste tokom prvog kvartala 2017. godine. Reč je o negativnom trendu koji je počeo još tokom prošle jeseni, za vreme poslednjeg četvrtog kvartala 2016. godine.

Za obične korisnike nije dobra vest što bi na DDR3 memorijski moduli mogli dostići cenu veću od 25 američkih dolara te su već i sada skuplji za oko 30% u odnosu na prethodno razdoblje (pre četvrtog kvartala prošle godine).

Poskupljenja, kako je već navedeno, neće biti pošteđeno ni tržište servera. Tako je, na primjer, R-DIMM modul od 32 GB već sada skuplji od 20 američkih dolara, a očekuje se i daljnji rast njegove cene za oko 20%.

Razlog za sva ova poskupljenja je nezasitno tržište mobilnih uređaja čija je potražnja već uveliko premašila ponudu na tržištu. U skladu s time stručnjaci sa stranice DRAMeXchange predviđaju da će tokom 2017. godine proizvođači povećati ponudu na tržištu za 19%, što ipak neće biti dovoljno s s obzirom da će potražnja zabeležiti rast od oko 22%.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.