Facebook će vas još više zatrpati reklamama - stižu oglasi usred videa


Facebook se sve više okreće video sadržaju, od onoga u "Live" obliku preko običnih video zapisa postavljenih na tu društvenu mrežu. Pravi konkurent YouTube-u, pak, ne može postati dok ne bude dovoljno privlačan autorima novih video sadržaja – a to može postati jedino tako da ih počne (bolje) plaćati.

Za to je neophodno uz video sadržaj prodavati oglase, a kako bi se vidljivost oglasa vezanih uz video sadržaje maksimizovala odlučili su se na odvažan korak. Kako saznaju upućeni insajderi, a prenosi Re/Code, Facebook će uskoro krenuti sa plasiranjem oglasa unutar samih video zapisa, slično kako to sada radi sa video prenosima uživo (Facebook Live).

Nakon što korisnik pogleda 20-ak sekundi videa, pojaviće mu se reklama – i to ne u obliku zasebnog prozora s tekstom ili slikom, nego verovatno u obliku kratkog video isečka. Ovakve reklame ubacivaće se samo u video zapise koji traju najmanje 90 sekundi, a trajanje će im biti ograničeno na 15 sekundi.

Prihod od oglasa plasiranih na ovaj način Facebook će deliti sa autorima videa na isti način kako to radi YouTube, tj. davaće im 55% zarade dok će 45% zadržavati za sebe.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.