Google početkom aprila ukida podršku za starije verzije Android i iOS aplikacija


Google je na svom blogu objavio podatak kako početkom aprila 2017. godine, deo njihovih mobilnih aplikacija za Android i iOS platformu ide u tzv. penziju. Ne radi se o potpunom povlačenju aplikacija već o gašenju podrške za starije verzije.

Korisnicima koji svoje aplikacije na obe platforme redovno ne nadograđuju Google će od 1. marta početi da šalje obaveštenja kako bi trebali da preuzmu noviju verziju određene aplikacije jer se instalirana uskoro neće moći više koristiti. Kao krajnji datum do kada je potrebno preuzeti novije inačice Google-ovih aplikacija je 3. april, odnosno prvi ponedeljak u tom mesecu.

Tog datuma u virtuelnu penziju odlaze sve verzije Google Drive-a starije od 2.4.311 verzije te Google Docs-a, Sheets-a i Slides-a starije od 1.6.292 verzije na Android platformi te iste aplikacije na iOS platformi starije od verzije 4.16 (Google Drive), 1.2016.12204 (Google Docs), 1.2016.12208 (Google Sheets) i 1.2016.12203 (Google Slides).

Većina korisnika ne bi trebala da primeti najavljeno gašenje podrške, osim onih koji poseduju starije uređaje sa starijim verzijama Android-a i iOS-a na koje nije moguće instalirati novije verzije navedenih aplikacija. Google takođe napominje kako najavljena promjena neće uticati na web i desktop izdanja gore navedenih aplikacija.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.