HP menja problematične baterije na 100 hiljada laptopova, proverite da li je vaš na listi


Američki Hewlett Packard objavio je upozorenje svim vlasnicima laptopova njihove proizvodnje, proizvedenima od marta 2013. do oktobra 2016. godine, da su im uređaji u opasnosti od pregrejavanja baterije, te da ih hitno treba pregledati. Poziv korisnicima odnosi se na modele iz serija HP, Compaq, HP ProBook, HP ENVY, Compaq Presario i HP Pavilion, i tiče se oko 101.000 uređaja prodatih u celome svetu.

Imate li neki od HP laptopova neke od ovih serija, bilo bi dobro da proverite njegovu nalepnicu s bar kodom. Ukoliko taj kod počinje s nekom od sledećih kombinacija znakova: 6BZLU, 6CGFK, 6CGFQ, 6CZMB, 6DEMA, 6DEMH, 6DGAL ili 6EBVA, iz HP-a kažu da je najbolje uređaj odmah isključiti i obratiti se HP-u ili ovlašćenom servisu.

Baterije koje bi se mogle pregrejati, pa čak i uzrokovati opekotine ili požar, biće svima besplatno zamenjene nakon što se u servisu utvrdi da su potencijalno opasne. HP je na svoje stranice postavio i jednsotavnu aplikaciju kojom korisnici mogu proveriti spada li njihov uređaj u one s opasnim baterijama.

Ovaj program zamene započet je još u junu prošle godine, ali je sada proširen na dodatne modele za koje se utvrdilo da im baterije imaju velik rizik od pregrejavanja i samozapaljenja.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.