Kyocera predstavila još jedan telefon koji možete oprati


Kyocera je još 2015. godine predstavila mobilni koji se mogao prati pod vodom na način na koji perete i svoje posuđe. Ove godine stiže još jedan takav model – Rafre KYV 40 koji će bez problema izdržati i pranje pod vrućom vodom.

Kao što je to bio slučaj i sa prošlim modelom Digno Rafre, tako će i ovaj biti dobavljiv isključivo na japanskom tržištu. Ovogodišnji model ima ekran koji omogućava rukovanje telefonom s mokrim rukama, ali preko rukavica.

Novi Rafre je čini se namenjen kuvarima, jer uz telefon dolazi i kulinarska aplikacija koju je moguće koristiti i bez dodira prstima – skrolovati kroz recepte, postavljati timere i dr. Na isti način (bez dodira prstima) moguće je i javiti se na dolazni poziv.

Što se specifikacija tiče Rafre ima 5“ HD ekran, 2 GB RAM-a i 16 GB interne memorije te podršku za microSDXC kartice do kapaciteta 200 GB. Pokretačku snagu "crpi" iz Qualcomm-ovog Snapdragon-a 430 brzine 1,4 GHz i baterije kapaciteta 3.000 mAh. Softversku stranu uređaja čini Android Nougat.

Dimenzije uređaja su 142 x 71 x 10,4 milimetara, a težina 158 grama. Sa pozadinske strane smeštena je kamera rezolucije 13 MP koja je opremljena faznim auto fokusom, Auto HDR-om te AINOS engineom koji se brine za što veći kvalitet fotografije pri smanjenoj količini svetla. S prednje pak, selfie kamera rezolucije 5 MP.

Prodaja na japanskom tržištu kreće od marta 2017. godine po za sada nepoznatoj ceni. Izdržljivog Rafrea moći će se nabaviti u tri boje kućišta – Pale Pink, Clear White i Light Blue.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.