LinkedIn pravi veliki redizajn


Microsoft je očito, odmah po prošlogodišnjem preuzimanju LinkedIn-a, krenuo u akciju oživljavanja ove pomalo zaboravljene društvene mreže za traženje posla. Prvi korak u tom procesu biće veliki redizajn grafičkog interfejsa desktop verzije, na tragu njihovih postojećih (i modernijih) mobilnih aplikacija.

Redizajn LinkedIn-a biće najveća promena izgleda te mreže na desktopu otkako je lansirana 2002. godine. Dizajn je od tada menjan tek neznatno, i sada je jasno da je "zapeo" daleko u prošloj deceniji.

Novi izgled bi, pak, trebao donekle približiti LinkedIn Facebook-u. Navigacija će biti modernizovanija i pojednostavljena, naglasak će biti stavljen na deljenju sadržaja, njegovom komentarisanju i uopšteno na interakciju korisnika. Biće uveden i novi sistem za razmenu poruka (kakav je Facebook imao pre nego što su počeli da forsiraju Messenger), a najavljen je i "pametniji" sistem prikaza sadržaja na "News Feedu" i bolja pretraga.

Takođe, korisnici bi nakon redizajna trebali imati mogućnost detaljnije uređivati izgled svojih profila, te se tako pokušati nametnuti potencijalnom poslodavcu. Sve ove promene prikazane su u priloženom videu, a iz LinkedIn-a kažu da bi ih svi korisnici trebali videti u roku od nekoliko dana.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.