Mozilla promenila logo


Fondacija Mozilla je objavila svoj novi logo. Ova informacija i ne bi bila tako značajna da tvorac Firefox web browsera i jedan od glavnih boraca za slobodu Interneta nije svoju filozofiju primenio i prilikom kreiranja novog brendinga.

Fondacija Mozilla je za izradu novog logoa koristila pomoć zajednice, koja je davala predloge, a najuspešniji po glasanju te iste zajednice je dorađen od strane grafičkih profesionalaca. Za novi logo kreiran je i potpuno novi font koji je, baš u skladu sa radom fondacije, potpuno slobodan za korišćenje.

Pri izradi fonta korišćen je font Zilla koji je posebno za Mozillu razvila holandska kompanija Typotheque. Zilla veoma podseća na poznati font Courier te prema rečima predstavnika Mozille ima određeni "novinarski štih" koji naglašava usmerenost kompanije u komunikaciji sa drugima oko budućnosti i održivosti Interneta.

Novi logo integriše dvotačku i dve kose crte koje neodoljivo asociraju na Internet, a i boje pozadine su pažljivo izabrane. Ovaj koncep Mozilla je prozvala Open Design.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.