Oglasi stižu u Messenger


Ekipa u Facebook-u svesna je kako ne mogu previše da povećaju broj oglasa koji se korisnicima prikazuju na news feedu te pokušavaju da pronađu nove načine povećanja prihoda.

Jedan od tih načina, kako je najavljeno početkom ovog meseca, jeste ubacivanje oglasa unutar video zapisa koji se prikazuju na ovoj društvenoj mreži – pri čemu se oglasi neće prikazivati na početku ili na kraju videa, već nakon dvadesetak sekundi. U poslednje vreme ekipa iz Zuckerbergove kompanije testira još jedan novi način zarade oglašavanjem te namjeravaju da počnu da prikazuju oglase i unutar Messenger-a. Na početku oglasi bi trebal da se prikazuju samo u donem dijelu ekrana na kojem su prikazani poslednji razgovori (ispod dela 'Podieljeni dani' i 'aktivni korisnici' biće deo za sponzore) te ne bi trebali da se prikazuju unutar samih razgovora.

Sada je jasno zašto je Zuckerberg odvojio Messenger od mobilne aplikacije – korisnici su na početku kritikovali ovaj potez, ali s vremenom je većina njih ipak preuzela posebnu aplikaciju tako da je Facebook-ova aplikacija za dopisivanje preuzeta na više od milijardu uređaja te bi u budućnosti trebala da donese milione dolara profita. Iz ove kompanije kažu kako kompanije koje se budu oglašavale unutar Messenger-a neće moći kontaktirati korisnike, odnosno slati im spam poruke, osim ako im sami korisnici prvi ne pošalju poruke.

Korisnici u Srbiji ne trebaju tako skoro da očekuju pojavljivanje oglasa u Messenger-u jer će se ova opcija na početku testirati samo u Australiji i Tajlandu, a ako u Facebook-u budu zadovoljni s rezultatima, onda će se proširiti na sve zemlje.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.