Svi ovogodišnji Chromebook računari podržavaće i Android aplikacije


Chromebook laptop te poneki desktop i AiO računar s Chrome OS-om pokazala su se dobrim odabirom za američke srednjoškolce. Em, im baterija traje ceo dan (školski dan) em, nisu skupi.

Google je nedavno omogućio da se na uređaje sa Chrome OS-om mogu instalirati i aplikacije za Android putem Google Play Store-a. Kako je tek deo proizvođača Chromebooka u svoju ponudu uvrstio modele koji su imali podršku za Google Play Store (Asus Chromebook Flip, Acer Chromebook R11/C738T, Google Chromebook Pixel (2015)) pri kupovini se trebala voditi posebna pažnja kako se ne bi nabavio neki model koji tu podršku nema.

Dobra vest za sve ljubitelje Chromebook-a, Google je na internet stranici Chromium Project-a objavio informaciju kako će svi ovogodišnji modeli morati imati ugrađenu podršku za Google Play Stote out-of-box.

Google je napomenuo kako neće biti moguće donijeti podršku za Android na sve Chromebooke koji su ikada proizvedeni te je zato objavio i popis Chromebookova koji će podržavati Android aplikacije, a koji bi trebao poslužiti kako smjernica pri kupovini, takvih modela je trenutno 64.

Nažalost još uvek nema informacija hoće li ikoji od izlistanih proizvođača odlučiti kako je vreme da u 2017. godini koji Chromebook stigne i do nas, u Srbiju.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2019 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.