Trumpovo rešenje za internet bezbednost: Napišite na papir i pošaljite kurirom


Od kada se pojavio na političkoj sceni, a posebno otkad je dobio predsedničke izbore, Donald Trump ne prestaje da iznenađuje svojim izjavama. Njegova najnovija, pomalo začuđujuća, preporuka tiče se internet bezbednosti, a podstaknuta je gotovo svakodnevnim informacijama o ruskim hakovanjima američkih građana, kompanija, pa i samih predsedničkih izbora.

Preporuka koju je tokom novogodišnje noći izrekao pred novinarima na Floridi glasi: "Ako imate nešto zaista važno, napišite to na papir i pošaljite po kuriru, na staromodni način, jer – reći ću vam, nijedan računar nije siguran. Nije me briga šta drugi govore, nijedan računar nije siguran. Imam sina od deset godina, on može sa računarom da učini bilo šta. Ako želite da nešto prođe neopaženo, zapišite to i pošaljite kurirom".

70-godišnji Donald Trump inače je poznat kao osoba koja ne koristi računar, a lično brine jedino za svoj vrlo popularni nalog na Twitter-u – iako u SAD-u kruže priče da mu drugi kuckaju tvitove koje im on diktira. Iz tog razloga su Trumpu inače neskloni američki mediji odmah započeli s ismejavanjem novog predsednika. Ali, neki su se i zapitali – šta to Trump zna o hakovanju, a da mi ne znamo, kad je izišao u javnost sa ovakvom preporukom?

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.