Više od 15% Amerikanaca poseduje barem jedan nosivi gadget


Prema svežim podacima kompanije Kantar Worldpanel ComTech, koji se odnose na decembar 2016. godine, 15,6% ispitanika u SAD-u je posedovalo barem jedan nosivi uređaj, bio to pametni sat ili neka fitness narukvica. Za poređenje, tokom septembra 2016. godine barem jedan nosivi uređaj imalo je 14,8% američkih ispitanika.

Što se tiče Evrope, vidljivo je da četiri najveća evropska ili EU4 tržišta obuhvaćena Kantar-ovim istraživanjem (Nemačka, Italija, Velika Britanija i Francuska) zaostaju za američkim što se tiče prihvaćenosti nosivih uređaja. Na EU4 tržištu barem jedan nosivi uređaj ima 9,2% ispitanika.

Što se tiče vrste preferiranih nosivih uređaja, prevladavaju specijalizovane fitness narukvice, dok zastupljenost pametnih satova na američkom tržištu nosivih uređaja iznosi 4,2%, a na evropskom 3,8%.

Vodeći proizvođač nosivih uređaja za fitness je tvrtka Fitbit, koja ima tržišni udeo od 75%, što je zbilja značajan rast udela imajući na umu da je Fitbit u prethodnom kvartalu, koji je završio u septembru, imao udeo od 43%. U decembru na drugom mestu se nalazila kompanija Garmin.

Na tržištu pametnih satova, vodeća je i dalje kompanija Apple s udelom od 50% (u prethodnom kvartalu taj je udio iznosio 24%) najviše zahvaljujući dostupnosti Apple Watch 2 gadgeta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.