Android Nougat smanjio trajanje baterije na Galaxy-ju S7


Svaki korisnik modernih telefona, onih "pametnih" želi na svojim uređajima najnoviju verziju operativnog sistema. U tome su podjednako složni i korisnici iOS-a i Android-a.

Internet stranica GSMArena je stoga sprovela testiranje ne bi li otkrila što je novoga, osim novih mogućnosti donela Nougat nadogradnja donijela na Galaxy S7. najviše ih je zanimalo vreme autonomije uređaja sa novim OS-om.

Nažalost pokazalo se kako korisnici neko vreme ne bi trebali žuriti s nadogradnjom na Nougat, barem ne ako im je autonomija uređaja od velike važnosti. Naime, testirani Samsung Galaxy S7 edge (Exynos 8890 verzija) na Nougatu je ostvario znatno kraće vreme autonomije nego što je to slučaj sa starijom verzijom Android-a – Marshmallow.

Vreme autonomije tokom surfovanja putem Wi-Fi mreže smanjilo se za gotovo tri sata, s prosečnih 13:23 sata na 10:09 sati. Ništa bolje neće proći ni ljubitelji videa na malim ekranima, vreme reprodukcije video materijala je takođe smanjeno sa prosečnih 20:08 sati (Marshmallow) na 15:12 sati (Nougat).

Ali, nova verzija Android-a ide na ruku "brbljavcima" tj. korisnicima koji svoje telefone još uvek radije koriste za telefoniranje. Oni su čak dobili dodatno vrieme autonomije, koje se sa prosečnih 24:29 sati povećalo na 26:13 sati.

Ekipa s GSMArene je odradila i dodatno testiranje u kojemu je smanjila rezoluciju ekrana sa nativnih 2.560 x 1.440 tačaka na 1.280 x 720 tačakašto na kraju pokazalo kao uzaludan posao jer se autonomija uređaja nije bitno promenila.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.