Apple-ov patent omogućava ugradnju čitača otiska prsta u ekran


Čitači otisaka prstiju u vrlo su se kratkom vremenu udomaćili u našim smartfonima i nisu retkost ni u uređajima nižih cenovnih razreda. Ipak, senzor koji omogućava očitavanje i skladištenje vašeg jedinstvenog identifikacionog pečata iziskuje prostor, kojeg je zbog imperativa dizajna u kućištima svakom novom generacijom sve manje.

Ako je suditi po patentu koji je prekjuče odobren Apple-u, klasični senzor bi uskoro mogao da postane prošlost. Naime, nova Apple-ova tehnologija omogućava očitavanje otiska prsta na samom ekranu, koristeći infracrvene diode ugrađene u njega. Ovu tehnologiju zapravo je razvila kompanija LuXVue, koju je Apple kupio pre nekoliko godina.

S obzirom na tajming, možemo pretpostaviti da je Apple ovu tehnologiju namijenio sledećoj generaciji iPhone-a koju će predstaviti na jesen. Izostanak potrebe za ugradnjom fizičkog senzora oslobađa prostor, što bi se moglo iskoristiti za ekran. Zato priče o ekranu iPhone-a 8 (ili 7S) koji bi se trebao protezati od "ivice do ivice", sada polako dobijaju na smislu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.