Facebook želi da bude vaša sledeća televizija


Facebook već dugo vremena ulaže napore u guranju video sadržaja. Prvo su uveli prikazivanje videa na news feedu, zatim omogućili prikazivanje Live streaminga, a od nedavno je uvedna i mogućnost prikazivanja dužih video sadržaja kako bi bilo više prostora za prikazivanje reklama. Ali, buduća vizija je sada očigledna, ali i potvrđena - Facebook želi da bude vaša sledeća televizija.

Na nedavnom dešavanju vezanom za poslovanje kompanije, Mark Zuckerberg je izjavio kako se planira da Facebook postane mesto gde će ljudi želeti da gledaju video ili gde će držati korak sa sadržajima koji gledaju u epizodama iz nedelje u nedelju.

Drugim rečima, Facebook želi da postane prava alternativa televiziji. Naravno to se neće desiti tako brzo, a Zuckerberg je i sam naveo da će se eksperimentisati sa dužim formama videa, ali da će kratki klipovi ostati primarni fokus. Takođe, The Wall Street Journal prenosi da kompanija razvija i svoju video aplikaciju za TV set-top boxove poput Roku i Apple TV-a, gde će fokus biti na pronalaženju originalnog, premium sadržaja, gde bi kompanija uz takav sadržaj prodavala i video oglase.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.