Google razvija tehnologiju koja će se boriti protiv uznemirujućih komentara


Alphabet-ova kompanija Jigsaw (pre poznata pod imenom Google Ideas) bavi se metodama koje će "ljude učiniti bezbednijima" u današnjem modernom svetu. Jigsaw je takođe dugotrajni Google-ov projekat koji se služi računarskim učenjem za identifikaciju ponašanja korisnika na Internetu.

Novi u nizu alata koja su razvijeni u sklopu ovog projekta je Perspective. Reč je o alatu koji bi trebao identificirati neprimerene i uznemirujuće komentare na Internetu koristeći se metodom računarskog učenja. Pritom će se poslužiti velikom bazom postojećih neprimerenih komentara.

Prednost ovog alata je da će se zahvaljujući dediciranom API-ju moći implementirati u bilo koji internet sajt. Ali, još je dug put do dana kada će veštačka inteligencija u potpunosti zameniti zahtevan posao moderatora komentara na Internetu.

Perspective se još uvek nalazi u početnoj fazi razvoja, trenutno se eksperimentiše s njegovim radom na poznatijim internet stranicama kao što su Wikipedia, The Guardian, The New York Times i The Economist.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.