I WhatsApp uvodi priče koje traju 24h, nalik na Snapchat, Instagram i Messenger


Malo je poznato da je pre osam godina, kada se pojavio na prodavnicama aplikacija, WhatsApp bio zapravo aplikacija za komunikaciju tipa "gde sam, šta sam i šta sada radim" putem postavljanja statusa, a nije omogućavao razmenu klasičnih poruka. Međutim, veliki uzlet ove aplikacije počeo je upravo uvođenjem mogućnosti razmene poruka, tako da su statusi gotovo i zaboravljeni.

U međuvremenu je spomenuti način komunikacije putem statusa popularizovao Snapchat sa svojom opcijom Stories, a u tome su ga nedavno sledili i Facebook-ovi Instagram i Messenger. Kako i WhatsApp ima istog vlasnika, bilo je samo pitanje vremena kada će i oni krenuti tim putem – pa evo i odgovora – sada.

Najnovije ažuriranje WhatsApp-a dostupno je od ove nedelje, a omogućava postavljanje "Statusa" koji može biti u obliku slike, animiranog gifa ili videa ukrašenih emotikonima ili tekstom. Tako postavljeni status moguće je podeliti sa odabranim kontaktima, a nestaće nakon 24 sata.

Statusi su, kao i ostale poruke unutar ove aplikacije, zaštićeni end-to-end enkripcijom. Kako se nova opcija koristi, pogledajte u priloženom videu.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.