iPhone će vas upozoriti da vam je ekran napukao

žČesto su Apple-ove patentne prijave koje dospeju u javnost neostvarive, beskorisne, ili jednostavno – neobične. Međutim, ovoga puta reč je o nešto drugačijem patentu za koji Apple želi dobiti odobrenje od Patentne kancelarije. Osmislili su, naime, tehnologiju koja bi korisniku dojavila kada je ekran na njegovom iPhone-u napuknut ili oštećen na neki drugi način.

Za detektovanje napuknuća unutar stakla ekrana koristio bi se postojeći senzor osetljiv na dodir, kao i posebni drugi senzori dedicirani isključivo otkrivanju napuknuća u ekranu. Jednom kada senzori otkriju oštećenje, softver bi korisnika o tome obavestio, te mu pojasnio koji bi mogli da budu problemi s daljnjim korišćenjem takvog, oštećenog, uređaja. Korisnik bi se onda sa svojim iPhone-om trebao uputiti u servis kako bi popravio uređaj pre nego što postane potpuno neupotrebljiv.

Dodatno, stoji u patentnoj prijavi predanoj u avgustu 2015. godine, napuknuća bi se pratila i u Apple-u, koji bi ih mogao da analizira i unapredi sledeće modele kako ne bi bili podložni sličnim oštećenjima.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.