Putem mobilnih uređaja najčešće se obavljaju pozivi


Udruženje GSMA (GSM Association) predstavilo je rezultate svog redovnog istraživanja o navikama korišćenja mobilnih uređaja pod imenom Global Mobile Engagement Index (GMEI).

Samo istraživanje sprovedeno je u 56 zemalja sveta i uključuje oko 1000 ispitanika koji su učestvovali u online anketi te se tiče načina i učestalosti korišćenja mobilnim uređaja.

U svome istraživanju GSMA korisnike mobilnih uređaja deli na nekoliko kategorija od tehnološki osveštenih korisnika iz razvijenih zemalja koji često koriste 4G mobilnu vezu i razne mobilne servise, do korisnika koji svoje mobilne uređaje uglavnom koriste samo za obavljanje telefonskih poziva i poneku SMS poruku (dakle tradicionalni način upotrebe mobilnih uređaja).

U istraživanju su prevladali upravo ovi drugi sa udelom od 47%, ali ipak u GSMA-u predviđaju da će njihov udeo do 2030. godine pasti na 29%.

Zanimljiv je podatak kako su SMS poruke još uvek raširenije sredstvo komunikacije od servisa za trenutno slanje poruka u SAD-u i Francuskoj (razlog za to su tarife tamošnjih operatera koje uključuju "neograničeno" slanje SMS poruka).

Mobilni uređaji se najčešće koriste za pregled i pretraživanje proizvoda koji se nameravaju kupiti, ali ne i za sam proces kupovine tih proizvoda. Izuzetak od toga je Južna Koreja gde 80% korisnika u uzrastu od 51 do 69 godina koristi svoje mobilne uređaje za online kupovinu.

Uprkos velikoj zastupljenosti mobilnih uređaja među korisnicima u svim zemljama koje su učestvovale u istraživanju, oni su na određenim tržištima slabo iskorišćeni zbog nedostatka lokalizovanih sadržaja i usluga.

Ceo izveštaj zajedno sa detaljnijim objašnjenjima o načinu na koji je sprovedeno istraživanje možete pronaći na sledećem linku.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.