Samsung priprema telefon sa MediaTek-ovim čipsetom


Samsung je čini se odlučio da dodatno proširi svoju ponudu telefona i na modele koji će biti pokretani od strane MediaTek-ovih čipseta. Podsetimo, do sada su se Samsung-ovi mobiteli temeljili na Snapdragon, Exynos i Spreadtrum čipsetima, a od 2017. godine biće dostupni i modeli s MediaTek-ovim čipsetima.

Takva informacija stiže od strane internet stranice GFXBench koja je zabeležila jedan takav uređaj pod Samsung-ovom etiketom. Detektovani uređaj još uvek nosi kodnu oznaku – SM-G615F, a ako Samsung nije uveo značajne promene u sistemu imenovanja svojih uređaja onda bi ovo trebao da bude ovogodišnji Galaxy On7 (2017).

Prema GFXBench-u SM-G615F ima 5,7“ ekran FHD rezolucije (1.920 x 1.080 px), osmojezgreni MediaTek-ov MT6757 SoC brzine 2,3 GHz (Helio P20), ARM Mali-T880 MP2 grafiku, 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije. Kad su kamere u pitanju GFXBench navodi kako uređaj s obe strane ima po jednu kameru rezolucije 12 MP, od kojih svaka ima mogućnost snimanja video zapisa u FHD kvalitetu.

Glavna (pozadinska) kamera pored podrške za auto fokus ima podršku iza touch fokus, HDR photo i detekciju lica. Za fotografisanje u otežanim uslovima (noću npr.) glavna kamera ima i blic. Za kraj navedimo još kako se sa softverske strane Samsung odlučio za Android platformu, i to novijeg datuma – Nougat 7.0.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.