Sony predstavio telefon iz vrha ponude - Xperia XZ Premium


Sony je takođe jedan od izlagača na MWC 2017 sajmu. Pored ostalih modela, Sony je doneo i onaj najjači –Xperia XZ Premium koji predstavlja sami vrh ponude za 2017. godinu.

Xperia XZ Premium opremljena je 5,5“ ekranom 4K rezolucije koji je 40% svetliji u odnosu na ekran s modela Xperia Z5 Premium te koji dolazi s podrškom za HDR. Ceo uređaj je od mogućih oštećenja zaštićen Gorilla Glass 5 staklom (Glass Loop Surface).

Kad smo kod zaštite spomenimo kako je i ovaj model otporan na vodu i prašinu (IP68). Nova Xperia temelji se na Snapdragon-u 835, ima 4 GB RAM-a i 64 GB interne memorije. Podržava i memorijske kartice microD formata do kapaciteta 256 GB.

Sa zadnje strane Sony je ugradio Motion Eye kameru rezolucije 19 MP koja može snimati video u 4K rezoluciji, ali i slow motion video pri 960 fps (samo u 720p kvalitetu).

Ovim telefonom na svoje će doći i ljubitelji selfija, jer se s prednje strane nalazi kamera rezolucije 13 MP. Uređaj se potrebnom energijom za rad napaja iz baterije kapaciteta 3.230 mAh koja podržava i tehnologiju za brzo punjenje –QuickCharge 3.0. Kad su brzine surfovanja u pitanju Xperia XZ Premium podržava gigabitne LTE mreže.

Dimenzije uređaja su 156 x 77 x 7,9 milimetara, a težina 195 grama. Sa softverske strane nalazi se Android platforma –Android 7.1 (Nougat).

Cena tek treba da bude najavljena, a ona će kao i uvek zavisiti od tržišta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.