Sve više korisnika blokira oglase


Startup PageFair kompanijama pomaže da ipak ostvare određenu zaradu uprkos alatima za blokiranje reklama, a sada je objavio rezultate svog istraživanje o učestalosti upotrebe takvih alata.

Oko 11% korisnika Interneta u celom svetu, odnosno oko 600 miliona vlasnika različitih vrsta uređaja (u rasponu od mobilnih telefona do desktop računara) pri sirfovanju Internetom oslanja se na neki od alata za blokiranje reklamnog sadržaja. Reč je o rastu korisnika toga tipa aplikacija na godišnjem novou od 30%.

Aplikacije za blokiranje reklama u zemljama u razvoju imaju dvostruku ulogu, uklanjaju suviše nametljiv reklamni sadržaj, a istovremeno korisnicima pomažu u uštedi često vrlo skupog data saobraćaja (uklanjajući reklamni video sadržaj).

Aplikacije za blokiranje oglasa na klasičnim desktop računarima se najviše koriste u Evropi i SAD-u, na globalnom nivou takve aplikacije su instalirane na 236 miliona desktop računara.

Što se tiče aplikacija za blokiranje reklama na mobilnim uređajima, najviše se koriste u azijsko-pacifičkom regionu, a na globalnom nivou tokom 2016. godine nalazile su se na 380 miliona pametnih telefona i tableta (rast od 39% na godišnjem nivou).

Ceo izveštaj možete pročitati na sledećem linku.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.