Xperia XA1 i XA1 Ultra su Sony-jevi aduti iz srednje klase


Sony je iskoristio MWC kako bi predstavio svoje adute na tržištu pametnih mobilnih uređaja srednje klase, modele Xperia XA1 i Xperia XA1 Ultra.

Xperia XA1 Ultra mobilni uređaj na tržište dolazi sa velikim 6-inčnim Full HD ekranom, MediaTek-ovim Helio P20 čipom, 4 GB RAM-a, 32 odnosno 64 GB proširive interne memorije, USB Type-C priključkom i baterijom od 2700 mAh (podržana je tehnologija brzog punjenja Pump Express+ 2.0).

Osim po velikom ekranom, Xperia XA1 Ultra se ističe i po kamerama jer sa zadnje strane nalazi se 23-megapikselna kamera sa Exmor RS senzorom dijagonale 1/2.3", otvorom blende f/2.0, Sony-jevim hibridnim autofokusom i SteadyShot digitalnom stabilizacijom. Selfie kamera uključuje 16-megapikselni Exmor RS senzor sa dijagonalom 1/2.6", otvorom blende f/2.0 i optičkom stabilizacijom slike (OIS).

Manji predstavljeni model, Xperia XA1, sadrži 5-inčni HD ekran i može se pohvaliti tankim levim i desnim ivicama (Edge-to-Edge ekran). Takođe sadrži Helio P20 čip, a tu je i 3 GB RAM-a, 32 GB proširive interne memorije, klasični micro USB priključak i baterija od 2300 mAh.

Zadnja kamera je identična onoj koja se može pronaći na Xperia XA1 Ultra modelu, dok se s prednje strane nalazi 8-megapikselna kamera sa Exmor R senzorom dijagonale 1/4", otvorom blende f/2.0 i SteadyShot digitalnom stabilizacijom.

Oba pametna telefona donose Qnovo Adaptive Charging opciju, operativni sistem Android 7.0 Nougat te će se na evropskom tržištu pojaviti u beloj, crnoj i zlatnoj verziji (ružičasta verzija je predviđena, ali neće se pojaviti na evropskom tržištu).

Na kraju treba napomenuti da Xperia XA1 stiže u prodaju krajem aprila, a Xperia XA1 Ultra tijekom ovog leta.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.