Android uskoro prestiže Windows


StatCounter objavio je zanimljive podatke vezano uz operativni sistem uređaja preko kojih idemo na internet. Naime za navedenu radnju sve više koristimo uređaje sa Android-om, a sve manje uređaje s Windowsima.

Podaci se odnose na petogodišnje razdoblje od februara 2012. pa sve do februara ove, 2017. godine. Pre pet godina apsolutni "kralj" surfovanja je bio Windows OS (82%), kojemu je 2012. započeo trend laganog opadanja, a koji traje i danas.

S druge strane medalje, nalazi se Android OS, koji se za pristup internetu 2012. godine koristio tek u 2,2% slučajeva. Popularizacijom telefona i tableta sve manje imamo potrebe sedati ispred laptop ili desktop računara kada želimo da proverimo nešto na internetu, sve to možemo i na telefonu, u hodu.

Zahvaljujući tome, udeo pretraživanja interneta preko Windows-a se do februara 2017. godine smanjio na 38,6%, dok se do istog razdoblja udeo Android-a povećao na 37,4%. Ako se ovakav trend nastavi i dalje, već sledeće godine bi Android mogao i da prestigne Windows.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2019 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.