Apple tiho lansirao novi iPad i crveni iPhone 7


Već neko vreme se šuška o tome da će Apple uskoro u potpunosti osvežiti asortiman tableta, a prvi korak u tom smeru obavljen je bez velike pompe. Juče je u prodaju pušten novi iPad sa ekranom od 9,7 inča, a istovremeno je sa polica povučen model iPad Air 2.

Novi uređaj odlikuju većinom iste specifikacije koje je imao i iPad Air 2, osim što je njegov A8X procesor zamenjen novijim modelom, 64-bitnim SoC-em A9. The Verge prenosi i kako je cena (barem u SAD-u) za novi model niža nego za njegovog prethodnika, pa 32-GB model sa Wi-Fijem košta 329 dolara.

Što se tiče naziva, Apple je ovoga puta povukao neobičan potez. Umesto nastavka tradicije i naziva iPad Air 3 (ili sličnog), ovaj se model na njihovim stranicama naziva samo – iPad.



Uz novosti iz sveta iPad-a, tu je i ranije najavljeni crveni iPhone. Modeli iPhone 7 i iPhone 7 Plus dostupni su u crvenoj boji, u sklopu humanitarne serije proizvoda (Product)RED. Dakle, ako ste do sada iPhone 7 izbegavali jer niste bili zadovoljni postojećom paletom boja, sada imate razlog više da ipak razmislite o njemu.

Usput, Apple je osvežio ponudu iPhone SE uređaja, pa su tako od danas umesto u 16 i 64 GB ovi uređaji dostupni u verzijama sa po 32 i 128 GB ugrađene memorije. Cene su im 399 i 499 dolara.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2021 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.