Chrome od sada troši manje resursa


Google-ov Chrome možda jest najkorišćeniji internet browser na svetu, ali je isto tako i poznat po velikoj "gladi" za resursima – pre svega tu mislimo na zauzeće radne memorije i procesorskog vremena. Od verzije 56, izveštavalo se o tome krajem prošle godine, stigla su neka poboljšanja vezana uz korišćenje RAM-a, a od ove nedelje u verziji 57 limitira se i okupiranje procesora od strane Chrome-a.

Kako smo nedavno pisali, Chrome 57 doneo je niz manjih poboljšanja i tradicionalno nekoliko desetina bezbednosnih zakrpa, ali tek po njegovom lansiranju iz Google-a su izvestili i o poboljšanju bitnom za sve koji ovaj browser koriste na laptopovima. Naime, nova verzija još agresivnije "koči" sve pozadinske otvorene tabove (osim onih koji proizvode neki zvuk ili obavljaju neki zadatak za korisnika), i ograničava im pristup procesoru računara, štedeći tako bateriju.

Limitiranjem procesorskog vremena na tek 1% po otvorenoj kartici koja koristi previše resursa u Google-u procenjuju da će smanjiti ukupno opterećenje pozadinskih tabova za oko 25%.

Podeli
Pošalji
Podeli
Podeli
Pošalji
Pošalji

Komentariši! Budi prvi i započni diskusiju!
Broj komentara:
0

Postavi komentar

Vaš komentar:

 
Početna      Impressum      Pravila komentarisanja      Marketing      Kontakt
 

 
© 2009-2019 IT vesti - Sva prava zadržana. Zabranjeno je svako kopiranje sadržaja sajta bez pismene dozvole.